Ζυμαρικά με λαχανικά και κοτόπουλο

Zυμαρικά με λαχανικά

Ζυμαρικά με λαχανικά και κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα

• 500 γραμ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
• 4 μέτριες ντομάτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
• 12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
• 1 πιπεριά Φλωρίνης
• 90 γρ. ανθότυρο
• 1 κουτ. του γλυκού φρέσκο βασιλικό
• 150 γρ. κοτόπουλο στήθος ωμό
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1. Κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια της προτίμησής σας.
2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το κοτόπουλο.
3. Σοτάρετε ελαφρώς με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και το κοτόπουλο Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
4. Αφήστε την σάλτσα να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά ρίξτε τον δυόσμο και τις ελιές.
5. Τρίψτε με τα χέρια σας το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια και ρίξτε το στη σάλτσα.
6. Βράστε τα ζυμαρικά, στραγγίστε τα, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
7. Καλή σας όρεξη…


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου