Πικάντικη σαλάτα με μοσχαρίσιο συκώτι και σταφίδες
Oct 07 2013
Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου Συνταγές για φαγητά 0
Για 4 μερίδες
Υλικά:
- 450 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο ωμό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
- 1 ματσάκι ραπανάκια
- 2 μικρά ώριμα πορτοκάλια
- 1 μέτριο μαρούλι ή/και λίγο σπανάκι φρέσκο
- 2 μέτρια αχλάδια ώριμα
- 2 κ. σ. καστανές σταφίδες
- 3-4 κ.σ. κρασί κόκκινο
- χυμός 1 λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το συκώτι και το σιγοψήνουμε στο φούρνο-γκρίλ . Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια προτίμησης π.χ. λεπτές φέτες στη μέση ή στα τέσσερα. Ακόμα ετοιμάζουμε τα αχλάδια σε κομμάτια αφού τα καθαρίσουμε. Συνεχίζουμε με το πλύσιμο των πράσινων λαχανικών π.χ. μαρούλι, σπανάκι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια. Ετοιμάζουμε και την ποσότητα με τις σταφίδες.
Dressing: Ανακατεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού, το σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε το συκώτι με τα φρούτα σε ένα βαθύ πιάτο με τα λαχανικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα- dressing και σερβίρουμε.
*Το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται και με μοσχαρίσιο φιλέτο αν δεν προτιμάτε το συκώτι