Βιογραφικό

Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Αποστολοπούλου Αλεξάνδρα, με έδρα την Αμαλιάδα, είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση (Master Practitioner) στις διατροφικές διαταραχές και στην παχυσαρκία (KEAΔΔ-NCFED).

Είναι ειδικός στην αθλητική διατροφή σύμφωνα με την πιστοποίηση του Peak Performance
και πρόσφατα παρουσίασε με τους συνεργάτες της ανακοίνωση στο 27ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με θέμα :
“Τhe functional leg training and effect on strength. speed, jump and agility in young basketball players” (10-12 Mαϊου 2019).

Με την έναρξη της επαγγελματικής της δραστηριότητας το έτος 2003 στην Αμαλιάδα αποκτά ο κλάδος της διατροφής στην ευρύτερη περιοχή νόμιμη εκπροσώπηση. Τότε ορίζεται και ως νομαρχιακή εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων.

Τα άμεσα, εγγυημένα αποτελέσματα των δύσκολων περιστατικών που αναλάμβανε & η αξιοπιστία των συμβουλών που παρείχε στον κόσμο που την εμπιστευόταν (την επισκέπτονταν από όλο τον νομό) την οδήγησαν στη επέκταση της δραστηριότητάς της και στην πόλη του Πύργου. Έτσι παράλληλα με το κεντρικό διαιτολογικό της γραφείο στην Αμαλιάδα παρείχε τις υπηρεσίες της και στο υποκατάστημά της στην οδό Πατρών για έξι χρόνια (2005-2011).

Το έτος 2011 αποφασίζει λόγω των εξελίξεων στο χώρο της διατροφής να ξεκινήσει μαθήματα εξειδίκευσης σε ότι αφορά τις διατροφικές διαταραχές τύπου νευρική βουλιμία, νευρική ανορεξία, αδηφαγική διαταραχή. Μέσα σε ένα μόλις έτος ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών και Παχυσαρκίας (ΚΕΑΔΔ). Ο μεταπτυχιακός τίτλος που έχει από το ΚΕΑΔΔ έχει την πιστοποίηση και του Εθνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Σε όλη την μέχρι στιγμής επαγγελματική της πορεία εργάσθηκε και εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε γυμναστήρια της ευρύτερης περιοχής, σε κέντρα αδυνατίσματος, σε χώρους αισθητικής, σε ομοσπονδίες ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ομιλίες σε ιατρικές ημερίδες-συνέδρια στην ευρύτερη περιοχή που δραστηριοποιείται όσο και σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις .
Συχνά προσκαλείται να ενημερώσει διάφορους φορείς για τη σωστή διατροφή, όπως συλλόγους γυναικών, σχολεία, νηπιαγωγεία, κτλ.

Υπήρξε για αρκετά χρόνια guest editor σε στήλες υγείας όλων των τοπικών εφημερίδων, γυναικείων περιοδικών & προσκεκλημένη σε τηλεοπτικές εκπομπές τοπικών καναλιών.
Παραμένει ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και συνεργάζεται με όλες τις ειδικότητες των ιατρών & ψυχολόγων.