Συνταγές

Υλικά: Μισό κιλό φασόλια γίγαντες  μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι  μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι  3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες  4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό  2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο 1 κιλό σπανάκι 3/4 του φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Εκτέλεση: Βάζουμε τους γίγαντες να σταθούν 24 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει. Τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό, 30′ περίπου, ώστε να μαλακώσουν λίγο. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και

Περισσότερα

 

Υλικά: Μαρούλι ρόκα  αντίδια σπανάκι κομμένα σε ίσες ποσότητες των 100 γρ. 3 κομμάτια ξερά σύκα 6 κομμάτια δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. σταφίδες 3 κ. γλ. κουκουνάρια 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κυβάκια Υλικά για τη σος: 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1-2 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού  χυμό ενός ώριμου πορτοκαλιού 1 κ. γλ. μέλι  λίγο αλάτι και πιπέρι. Εκτέλεση: Πλένουμε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά και αφού στεγνώσουν τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια όπου είναι εφικτό με τα χέρια για να διατηρηθούν οι βιταμίνες τους. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ ή μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε τη σος μελιού χτυπώντας

Περισσότερα

 

Υλικά:  1 πακέτο μακαρόνια Νο 3  1 κιλό σπανάκι βρασμένο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο   μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί τύπου κίτρινο χαμηλό σε λιπαρά  2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Regato light, μισό φλιτζάνι γάλα 1.5% 1 κ. σ. μαργαρίνη 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες  μισό κρεμμύδι τριμμένο. μισό κουταλάκι κανέλα 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light. Eκτέλεση: Καθαρίζουμε και βράζουμε το σπανάκι για 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι

Περισσότερα

 

Μπαρμπούνι φιλέτο με ντομάτες γεμιστές Υλικά: 8 μικρά μπαρμπούνια 80 γρ. το καθένα, 8 φύλλα βασιλικό λίγο αλάτι & πιπέρι 4 μέτριες ντομάτες 150 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά, 1 κλωνάρι άνηθο 1 λεμόνι ζωμός από σπανάκι Εκτέλεση Ανοίγουμε το κάθε μπαρμπούνι στα δύο, ξεχωρίζουμε τα δύο φιλέτα του και αφαιρούμε με προσοχή, χωρίς να χαλάσει το σχήμα των φιλέτων, τα κόκκαλά τους. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ενώνουμε ανά δύο, βάζουμε ενδιάμεσα ένα φύλο βασιλικό και τα ψήνουμε στον ατμό. Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις γεμίζουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις ψήνουμε στον ατμό. Βάζουμε τα φιλέτα των μπαρμπουνιών και τις ντομάτες στο

Περισσότερα

 

Φαρφάλες με λεμόνι, σκόρδο, ελιές και βασιλικό Υλικά για 4 – 6 μερίδες  1 πακέτο (500 γραμ.) φαρφάλες Barilla ολικής  1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο  1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού  4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο  ξύσμα από 1 λεμόνι  10 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες  4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο πιπέρι Προετοιμασία Βράζετε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και τις στραγγίζετε. Πολτοποιείτε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο πολυμίξερ. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα τηγάνι το μείγμα ελαιόλαδου και βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού και τις ελιές και τα

Περισσότερα

 

Υλικά που θα χρειαστείτε για την 1η φάση 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη 1 κουταλια της σούπας μέλι Υλικά που θα χρειαστείτε για την 2η φάση 2 φλιτζάνια τσαγιού βρώμη 5 ξερά βερίκοκα 1 κουταλια της σούπας σταφίδες ½ φλιτζάνι φαγόπυρο 2 κουταλια της σούπας αμυγδαλόψυχα ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο ½ φλιτζάνι σοκολάτα σε νιφάδες(μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα) 1 δόση βανίλια σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση. Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη (ελαφρά…για να

Περισσότερα

 

ΜΕΡΙΔΕΣ : 4, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:15΄ Υλικά που θα χρειαστείτε 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 1 ½ φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο ½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο 2 αυγά 1κ. σ. μαργαρίνη λιωμένη 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι ½ κ. γλ. αλάτι ½ κ. γλ. πιπέρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους (μόνο τη σάρκα) και ψιλοκομμένες. ½ αγγούρι ψιλοκομμένο 1κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ. σ. ελιές ψιλοκομμένες 1κ. σ. κάππαρη 1 πρέζα ρίγανη Λίγες σταγόνες ξύδι 2κ. σ. ελαιόλαδο Λίγο αλάτι ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ 5

Περισσότερα

 

Υλικά που θα χρειαστείτε 100 γρ.σοκολάτα κοβερτούρα 80γρ.ελαιόλαδο 100γρ. καστανή ζάχαρη 2 αυγά 60γρ.αλεύρι 100 γρ.τριμμένο αμύγδαλο ½ του γλυκού κανέλα Εκτέλεση συνταγής Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το τριμμένο αμύγδαλο και την κανέλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 18εκ. κατά προτίμηση τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 25-30λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου εάν θέλουμε, το ζεσταίνουμε και το σερβίρουμε. Καλή απόλαυση…

1

2

3