Συνταγές

Ζυμαρικά με τόνο Υλικά: 1 φλ. βρασμένα ζυμαρικά πέννες ή βίδες ολικής 1/3 φλ. βραστό καλαμπόκι 120 γρ. τόνο κονσέρβα σε νερό 2 φλ. λαχανικά: ντομάτα, αγγούρι, καρότο, πιπεριές πολύχρωμες, φρέσκο κρεμμύδι ή ξηρό, κάπαρη, μαϊντανό ή άνηθο. Dressing: ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ: 1 κ. γλ. μουστάρδα, 1κ.σ. ξύδι, 2κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι. Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε τα λαχανικά, ανακατεύετε με τα υπόλοιπα συστατικά και στο τέλος συμπληρώνετε με το dressing. Το πιάτο τρώγεται κρύο ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος KAΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

 

Σαλάτα με άγριο ρύζι (καστανό) και φρούτα. Για 4 μερίδες Υλικά: ½ κούπα του τσαγιού καστανό ρύζι ωμό, 2 μικρά μήλα κατά προτίμηση ξινόμηλα, ½ πιπεριά πράσινη, ½ τεμάχιο σέλινο, 8-10 μισά μέρη από βερίκοκα κομπόστα, 2 κ.σ. σος σόγιας, 2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη. 2 κ. γλ. μηλόξυδο και 10-12 κομμάτια φιστίκια « κάσιους » ανάλατα. Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι και αφού το σουρώσουμε, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα πλένουμε τα μήλα, την πιπεριά και το σέλινο και τα τεμαχίζουμε κατά μεγέθη προτίμησης.

Περισσότερα

 

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ Υλικά : 2 ντομάτες μεγάλες 120 γρ. τόνο κονσέρβα σε νερό 100 γρ. τυρί κρέμα 11% 1 κ. μαγιονέζα extra light 3% 1 κ.σ κάπαρη ½ φρέσκο κρεμμυδάκι λίγο μαϊντανό αλάτι και πιπέρι. Εκτέλεση : Πλένετε τις ντομάτες, κόβετε το καπάκι και αφαιρείτε τη σάρκα. Τις γυρνάτε ανάποδα και τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Στραγγίζετε τον τόνο και τον αναμιγνύετε με τυρί κρέμα Philadelphia light 11%, μαγιονέζα extra light 3%, κάπαρη και φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και μοιράζεται το μείγμα μέσα στις άδειες ντομάτες. Γαρνίρετε με μαϊντανό.

 

1. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ/ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Υλικά: ½ φλ. πράσινη πιπεριά 2 καρότα ψιλοκομμένα 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε μικρά τεμάχια 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο ή ρύζι βραστό ( μόνο σε αλατόνερο) στραγγισμένο καλά 1 ρίζα από μάραθο ή λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα 1 αβγό βρασμένο Για το dressing: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2 κ.σ. ξύδι προτίμησης (μηλόξυδο ή μπαλσάμικο) Aλάτι Πιπέρι Κρόκος από βρασμένο αβγό (μελάτο) 1 κουτ. σούπας μουστάρδα 1κ.σ. μαγιονέζα extra light 3% Εκτέλεση : Ανακατεύετε τα λαχανικά σε ένα μπολ μεγάλο και αφού ετοιμάσετε το dressing (απλά χτυπάτε όλα τα υλικά του μαζί) περιχύνετε τη

Περισσότερα

 

Λαζάνια με κιμά, μελιτζάνες & τυριά Υλικά για 5-6 μερίδες Χρόνος ψησίματος : 45΄, Χρόνος προετοιμασίας: 30΄  1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο  ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες  2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο  2 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες 15 λαζάνια  2 φλ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά ανάμικτα λιπαρών 10-16% (π.χ. fina, milner, κατίκι Δομοκού, regato light) 1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού 1 ½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα  Αλάτι, Πιπέρι Εκτέλεση Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά, χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι

Περισσότερα

 

Ζυμαρικά με λαχανικά Υλικά για 4 άτομα 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης 6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος 12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης  ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί  90 γρ. ανθότυρο 1 κ. γλ. φρέσκο βασιλικό 4 φέτες του τοστ γαλοπούλα περίπου120 γρ. 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Προετοιμασία 1. Κόψτε τις αγκινάρες σε φέτες. 2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τη γαλοπούλα. 3. Σοτάρετε ελαφρώς με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις αγκινάρες και τη γαλοπούλα. Σβήστε με το λευκό κρασί και βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι. 4.

Περισσότερα

 

Υλικά Για το παντεσπάνι: 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή 3 φλιτζάνια αλεύρι 4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη 4 αυγά 1 φακελάκι baking powder 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό ½ φλιτζανάκι κονιάκ 1-2 κουταλάκια γλυκού Nescafe Για την κρέμα: 1 μικρή πλήρη κρέμα γάλακτος 1 κεσεδάκι τυρί – κρέμα Philadelphia light 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Για το παντεσπάνι: Βάζουμε τα υλικά για το παντεσπάνι στο μίξερ (εκτός από το νερό, το κονιάκ και τον καφέ) και τα αναμιγνύουμε καλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175-180 βαθμούς. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε δυο επίπεδα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το

Περισσότερα

 

Υλικά: ½ φλ. αλεύρι ολικής 1 κ.γλ. μαγ. σόδα ½ κ.γλ. κύμινο ½ κ.γλ. αλάτι  ½ φλ. ελαιόλαδο  2/3 φλ. ζάχαρη άχνη 2/3 φλ. καστανή ζάχαρη 2 ασπράδια αυγού 1 ½ κ.γλ. βανίλια ½ φλ .βρώμη ½ φλ. νιφάδες σοκολάτας υγείας   Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το κύμινο, τη σόδα, το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε  τα αυγά (ασπράδια) και τη βανίλια. Τέλος αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά από το άλλο μπολ. Αφήνουμε τo μίγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Περισσότερα

 

    Υλικά: 100 γραμ. τριμμένη κουβερτούρα 50 γραμ. κακάο 4 ασπράδια αυγού 2 κρόκοι αυγού ½ φλιτζάνι γάλα 1.5% 4 κουτ. της σούπας ζάχαρη  2 κουτ. της σούπας αλεύρι 1 βανίλια σκόνη Προετοιμασία 1. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί. 2. Ρίξτε το κακάο, το αλεύρι, την βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε. 3. Χτυπήστε τα ασπράδια με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα. 4. Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα με την κουβερτούρα, ανακατέψτε και μετά ενώστε το μείγμα με την μαρέγκα. 5. Μοιράστε σε 8 πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους

Περισσότερα

 

Υλικά για 8 μερίδες 200 γραμ. μπισκότα digestive 250 γραμ. cottage cheese 250 γραμ. τυρί κρέμα Philadelphia light  500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά 4 φύλλα ζελατίνης ¼ φλιτζανιού γάλα 1.5% ξύσμα από 2 λεμόνια 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη 4 κουτ. της σούπας μαρμελάδα με φρούτα του δάσους Προετοιμασία 1. Βάλτε το cottage cheese στον πολυκόπτη και χτυπήστε το μέχρι να σπάσουν οι σβόλοι του και αποκτήσει βελούδινη υφή. 2. Τρίψτε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα και μοιράστε τα σε 8 ποτήρια. 3. Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνης σε 1 φλιτζάνι κρύο νερό. 4. Αφήστε τα για

Περισσότερα

1

2

3