Συνταγές

%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%b1

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΕΓΙΑ (4 μερίδες) Συστατικά: 4 κ.σ. λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες, 1 κούπα ρύζι νυχάκι, 500 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο, 400 γρ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο, 400 γρ. τοματάκια κονσέρβα , 2 κούπες νερό, 1 μεγάλο καρότο τριμμένο, 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 πράσινη πιπεριά, 1 κ.γλ. πάπρικα και 2 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια. Εκτέλεση: Ζεστένετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι , τις πιπεριές, το καρότο, προσθέτετε και το ρύζι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα ντοματάκια χωρίς να τα στραγγίσετε αφού τα πολτοποιήσετε και το

Περισσότερα

 
%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf

Σπανάκι με γαρίδες και φαγόπυρο Υλικά : • ½ κιλό σπανάκι • ½ κούπα φαγόπυρο • 1 κούπα νερό • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλοκομμένο • 1 κούπα χυμό φυσικής ντομάτας • ½ ποτήρι λευκό κρασί • αλάτι, πιπέρι • ελαιόλαδο • 4 μεγάλες γαρίδες Εκτέλεση : Σε γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι . Προσθέτουμε το φαγόπυρο και λίγο μετά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά περίπου πριν προσθέσουμε το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Περισσότερα

 
curry-pumpkin-soup

Συστατικά για 4 μερίδες: 700 γρ. κολοκύθα ψιλοκομμένη 1 μέτριο κρεμμύδι 2 καρότα 1 μέτρια πατάτα 1 λίτρο γάλα 1,5% 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κουταλιά σούπας τζίντζερ σε σκόνη Εκτέλεση : Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ  ανακατεύοντας ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας. Αφήνουμε σε χαμηλή  φωτιά  μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.  Στην πορεία πολτοποιούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα όπου υπάρχει ο ζωμός των λαχανικών με

Περισσότερα

 
%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9

Υλικά: ½ μαρούλι 1 μέτριο ρόδι 1 μέτριο κόκκινο ή πράσινο μήλο 1 κούπα τριμμένο λάχανο 2 μεγάλα καρότα τριμμένα 90 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά 5 καρύδια 2κ.σ. αποξηραμένα cranberries (κράνμπερις) Για το dressing : 2κ.σ. ελαιόλαδο 1κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι 1κ.γλ. μέλι 1 πρέζα αλάτι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα φρούτα. Κόβουμε το μαρούλι, τρίβουμε το λάχανο και τα καρότα και ψιλοκόβουμε το μήλο. Καθαρίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους από το ρόδι. Κόβουμε και το τυρί. Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά και τα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα

Περισσότερα

 

Για 4 μερίδες Υλικά: 450 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο ωμό 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο 1 ματσάκι ραπανάκια 2 μικρά ώριμα πορτοκάλια 1 μέτριο μαρούλι ή/και λίγο σπανάκι φρέσκο 2 μέτρια αχλάδια ώριμα 2 κ. σ. καστανές σταφίδες 3-4 κ.σ. κρασί κόκκινο χυμός 1 λεμονιού αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το συκώτι και το σιγοψήνουμε στο φούρνο-γκρίλ . Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια προτίμησης π.χ. λεπτές φέτες στη μέση ή στα τέσσερα. Ακόμα ετοιμάζουμε τα αχλάδια σε κομμάτια αφού τα καθαρίσουμε. Συνεχίζουμε με το πλύσιμο των πράσινων λαχανικών π.χ. μαρούλι,

Περισσότερα

 

Συνταγές με σαλάτες: Σαλάτα με μοσχάρι: Υλικά (για 1 μερίδα): ½ μαρούλι, λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό, 2 καρότα, ½ κίτρινη πιπέρια, 1 μεγάλη ντομάτα, 60 γρ. παρμεζάνα, 200 γρ. ωμό φιλέτο μοσχαρίσιο, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. γιαούρτι 1-2%, 3 κ.σ. ξινόγαλα, 1κ.σ. φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, 3 κ.σ. μαγιονέζα extra light 3%, 2κ.σ. μηλoξυδο, ½ σκελίδα σκόρδο. Εκτέλεση: Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε με τρίφτη μεγάλα κομμάτια ή σε καβάκια όπως και την πιπέρια. Κόβουμε και το βασιλικό με το μαϊντανό. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες . Τοποθετούμε

Περισσότερα

 

Kέικ ολικής με σοκολάτα και καρύδια Yλικά: 200 γρ. αλεύρι ολικής 140 γρ. μαργαρίνη + 20 επιπλέον για τη φόρμα 140 γρ. ζάχαρη μαύρη 3 αυγά 20 γρ. μπέικιν πάουντερ 1 πρέζα αλάτι 1/2 κουταλάκι κανέλα, μια πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο και 1/3 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75 γρ. καρύδια σπασμένα Εκτέλεση: Αφήνουμε τη μαργαρίνη από νωρίς εκτός ψυγείου για να μαλακώσει καλά και τα αυγά για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Περισσότερα

 

Ζυμαρικά με θαλασσινά Υλικά : 250 γραμμάρια μακαρόνια ωμά, 250 γραμμάρια γαρίδες ωμές, 2 (δύο) κρεμμύδι, 4-5 (τέσσερις με πέντε) σκελίδες σκόρδο, 1 ½ φλ. πιπεριές (πράσινη-κίτρινη-κόκκινη), 4 (τέσσερις) κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 (μία) σφιχτή μέτρια ντομάτα, λίγος μαϊντανός, 1 (ένα) ποτηράκι κόκκινο κρασί, ρίγανη, θυμάρι και βασιλικός. Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο ενώ προσθέτουμε και την ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει στην μέση, στην άκρη του τηγανιού. Κατόπιν ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας μαζί με τις πιπεριές

Περισσότερα

 

Σπιτικό παγωτό (με λιγότερα λιπαρά) με ξηρούς καρπούς ή μπισκότο ή κομμάτια σοκολάτας Υλικά: 2 φακελάκια garni ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη, 4 ½ φλ. γάλα φρέσκο 1.5% σε λιπαρά, 1 ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα ολικής digestive ή σοκολάτα υγείας σε κομματάκια ή νιφάδες κουβερτούρας ή ξηρούς καρπούς προτίμησης Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10′ περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30′. Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με το υπόλοιπο γάλα (1

Περισσότερα

 

Μπριζόλες χοιρινές γεμιστές Για 4 μερίδες Υλικά: 4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες χωρίς τα οστά, 2-3κ.σ. ελαιόλαδο, 3 μικρές πιπεριές (μία κόκκινη-μία πράσινη-μία κίτρινη), 1/2 κρεμμύδι ξερό, 60 γρ. τυρί κίτρινο χαμηλό σε λιπαρά κομμένο σε φέτες του τοστ, 60 γρ. γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή 1-2% σε λιπαρά σε φέτες του τοστ, 1 μικρή ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Εκτέλεση: Πλένουμε τις μπριζόλες αφού τις «απαλλάξουμε» από το περιττό ορατό λίπος και τις ανοίγουμε στη μέση. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλάτι-πιπέρι και ρίγανη. Πλένουμε και τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά μας σε κύβους. Κόβουμε σε μακρόστενα τμήματα τις φέτες του τοστ

Περισσότερα

1

2

3