Υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 100 γρ.σοκολάτα κοβερτούρα
  • 80γρ.ελαιόλαδο
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60γρ.αλεύρι
  • 100 γρ.τριμμένο αμύγδαλο
  • ½ του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και τα ανακατεύουμε με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το τριμμένο αμύγδαλο και την κανέλα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 18εκ. κατά προτίμηση τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 25-30λεπτά. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου εάν θέλουμε, το ζεσταίνουμε και το σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση…


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου