ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΕΓΙΑ (4 μερίδες):

%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%b5%ce%b3%ce%b9%ce%b1

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΕΓΙΑ (4 μερίδες)

Συστατικά: 4 κ.σ. λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες, 1 κούπα ρύζι νυχάκι, 500 γρ. μπρόκολο ψιλοκομμένο, 400 γρ. κουνουπίδι ψιλοκομμένο, 400 γρ. τοματάκια κονσέρβα , 2 κούπες νερό, 1 μεγάλο καρότο τριμμένο, 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 πράσινη πιπεριά, 1 κ.γλ. πάπρικα και 2 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια.

Εκτέλεση: Ζεστένετε το λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι , τις πιπεριές, το καρότο, προσθέτετε και το ρύζι συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα ντοματάκια χωρίς να τα στραγγίσετε αφού τα πολτοποιήσετε και το νερό για να βράσουν. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί έως ότου απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού. Τέλος προσθέτετε την πάπρικα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Το πιάτο σας είναι έτοιμο. Γαρνίρετε με την φρέσκια ρίγανη. Καλή σας όρεξη!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου