Σπανάκι με γαρίδες και φαγόπυρο

%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf

Σπανάκι με γαρίδες και φαγόπυρο
Υλικά :

• ½ κιλό σπανάκι
• ½ κούπα φαγόπυρο
• 1 κούπα νερό
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλοκομμένο
• 1 κούπα χυμό φυσικής ντομάτας
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• αλάτι, πιπέρι
• ελαιόλαδο
• 4 μεγάλες γαρίδες
Εκτέλεση :
Σε γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι . Προσθέτουμε το φαγόπυρο και λίγο μετά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το σπανάκι και αφήνουμε για 1-2 λεπτά περίπου πριν προσθέσουμε το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βράσουν με ανοιχτό καπάκι.
Παράλληλα ψήνουμε  τις καθαρισμένες γαρίδες αφού τις πασπαλίσουμε με χοντρό αλάτι σε γκριλιέρα ή σε λαδόκολλα στο φούρνο στους 200 o C.
Περίπου 20 λεπτά μετά το σπανάκι με το φαγόπυρο έχει πιει τα πολλά υγρά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε στολίζοντας με τις ψημένες γαρίδες. Καλή σας όρεξη!!!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου