Βελουτέ σούπα κολοκύθας με λαχανικά

curry-pumpkin-soup

Συστατικά για 4 μερίδες:

700 γρ. κολοκύθα ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι
2 καρότα
1 μέτρια πατάτα
1 λίτρο γάλα 1,5%
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ  ανακατεύοντας ελαφρώς σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας. Αφήνουμε σε χαμηλή  φωτιά  μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.  Στην πορεία πολτοποιούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα όπου υπάρχει ο ζωμός των λαχανικών με το γάλα. Βράζουμε για λίγο ακόμα και ανακατεύουμε έως ότου η  σούπα μας πάρει τη βελουτέ μορφή που εμείς επιθυμούμε. Προαιρετικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λίγο κάρυ ή μοσχοκάρυδο… Καλή σας όρεξη!!!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου