Φθινοπωρινή σαλάτα με ρόδι & κράνμπερι

%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%81%ce%bf%ce%b4%ce%b9

Υλικά:
½ μαρούλι
1 μέτριο ρόδι
1 μέτριο κόκκινο ή πράσινο μήλο
1 κούπα τριμμένο λάχανο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
90 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά
5 καρύδια
2κ.σ. αποξηραμένα cranberries (κράνμπερις)
Για το dressing :
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. μπαλσαμικό ξύδι
1κ.γλ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας και τα φρούτα. Κόβουμε το μαρούλι, τρίβουμε το λάχανο και τα καρότα και ψιλοκόβουμε το μήλο. Καθαρίζουμε και βγάζουμε τους σπόρους από το ρόδι. Κόβουμε και το τυρί. Τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα τα λαχανικά και τα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μπλέντερ για μισό λεπτό. Αφήνουμε το dressing να σταθεί για 5 λεπτά στο ψυγείο. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια αφού τα σπάσουμε με τα χέρια μας και περιχύνουμε με το dressing τη σαλάτα μας .Καλή όρεξη.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου