Πικάντικη σαλάτα με μοσχαρίσιο συκώτι και σταφίδες

Για 4 μερίδες

Υλικά:

  • 450 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο ωμό
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
  • 1 ματσάκι ραπανάκια
  • 2 μικρά ώριμα πορτοκάλια
  • 1 μέτριο μαρούλι ή/και λίγο σπανάκι φρέσκο
  • 2 μέτρια αχλάδια ώριμα
  • 2 κ. σ. καστανές σταφίδες
  • 3-4 κ.σ. κρασί κόκκινο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το συκώτι και το σιγοψήνουμε στο φούρνο-γκρίλ . Πλένουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομμάτια προτίμησης π.χ. λεπτές φέτες στη μέση ή στα τέσσερα. Ακόμα ετοιμάζουμε τα αχλάδια σε κομμάτια αφού τα καθαρίσουμε. Συνεχίζουμε με το πλύσιμο των πράσινων λαχανικών π.χ. μαρούλι, σπανάκι και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια κατά προτίμηση με τα χέρια. Ετοιμάζουμε και την ποσότητα με τις σταφίδες.
Dressing: Ανακατεύουμε το κρασί με το χυμό λεμονιού, το σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
Τοποθετούμε το συκώτι με τα φρούτα σε ένα βαθύ πιάτο με τα λαχανικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα- dressing και σερβίρουμε.
*Το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται και με μοσχαρίσιο φιλέτο αν δεν προτιμάτε το συκώτι


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου