Συνταγές με σαλάτες

Συνταγές με σαλάτες:

Σαλάτα με μοσχάρι:
Υλικά (για 1 μερίδα):
½ μαρούλι, λίγο φρεσκοκομμένο βασιλικό και μαϊντανό, 2 καρότα, ½ κίτρινη πιπέρια, 1 μεγάλη ντομάτα, 60 γρ. παρμεζάνα, 200 γρ. ωμό φιλέτο μοσχαρίσιο, αλάτι, πιπέρι, 3 κ.σ. γιαούρτι 1-2%, 3 κ.σ. ξινόγαλα, 1κ.σ. φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, 3 κ.σ. μαγιονέζα extra light 3%, 2κ.σ. μηλoξυδο, ½ σκελίδα σκόρδο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε με τρίφτη μεγάλα κομμάτια ή σε καβάκια όπως και την πιπέρια. Κόβουμε και το βασιλικό με το μαϊντανό. Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες . Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μας σε βαθύ πιάτο ή μπολ. Τρίβουμε από πάνω τη μίση ποσότητα παρμεζάνας. Ετοιμάζουμε το κρέας μας σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε σε αντικολ. τηγάνι για 1-2 λεπτά με μόλις 2κ.γλ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς ροζ χρώμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και καρυκεύουμε με λίγο αλάτι-πιπέρι.
Τοποθετούμε το ζεστό κρέας πάνω στα λαχανικά στο πιάτο. Ετοιμάζουμε το dressing-σάλτσα αφού χτυπήσουμε με το μπλέντερ για 20 δευτερόλεπτα ή ανακατέψουμε έντονα με το πιρούνι: το γιαούρτι, το ξινόγαλο, την παρμεζάνα, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το μαϊντανό, το μηλοξυδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε τη σάλτσα-dressing πάνω στη σαλάτα και καλή σας όρεξη!!!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου