Kέικ ολικής με σοκολάτα και καρύδια

Kέικ ολικής με σοκολάτα και καρύδια

Yλικά:
200 γρ. αλεύρι ολικής
140 γρ. μαργαρίνη + 20 επιπλέον για τη φόρμα
140 γρ. ζάχαρη μαύρη
3 αυγά
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα, μια πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο και 1/3 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
75 γρ. καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τη μαργαρίνη από νωρίς εκτός ψυγείου για να μαλακώσει καλά και τα αυγά για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα με τα 20 γρ. μαργαρίνης. Χτυπάμε την υπόλοιπη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Όταν ενσωματωθούν καλά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Τέλος προσθέτουμε λίγο – λίγο το μίγμα του αλευριού και τέλος ανακατεύοντας τα καρύδια. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν το κέικ έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο κέντρο του. Αν βγει στεγνό, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 – 10 λεπτά και επανελέγχουμε. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο περιμένουμε 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου