Ζυμαρικά με θαλασσινά

Ζυμαρικά με θαλασσινά

Υλικά :
250 γραμμάρια μακαρόνια ωμά,
250 γραμμάρια γαρίδες ωμές,
2 (δύο) κρεμμύδι,
4-5 (τέσσερις με πέντε) σκελίδες σκόρδο,
1 ½ φλ. πιπεριές (πράσινη-κίτρινη-κόκκινη),
4 (τέσσερις) κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
1 (μία) σφιχτή μέτρια ντομάτα,
λίγος μαϊντανός,
1 (ένα) ποτηράκι κόκκινο κρασί,
ρίγανη,
θυμάρι και
βασιλικός.

Τρόπος παρασκευής:
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με το ελαιόλαδο ενώ προσθέτουμε και την ντομάτα, την οποία έχουμε κόψει στην μέση, στην άκρη του τηγανιού. Κατόπιν ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας μαζί με τις πιπεριές και ανακατεύουμε συνεχώς. Πιέζουμε ελαφρά την ντομάτα για να βγάλει λίγο ζουμί και την αφαιρούμε από το τηγάνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις γαρίδες και το μαϊντανό
( εάν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες αφήστε τις να ξεπαγώσουν). Πριν σωθούν όλα τα υγρά από το τηγάνι σβήνουμε το φαγητό με λίγο κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά. Τέλος βράζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Το πιάτο σερβίρεται ζεστό.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου