Σπιτικό παγωτό (με λιγότερα λιπαρά) με ξηρούς καρπούς ή μπισκότο ή κομμάτια σοκολάτας

Σπιτικό παγωτό (με λιγότερα λιπαρά) με ξηρούς καρπούς ή μπισκότο ή κομμάτια σοκολάτας

Υλικά:
2 φακελάκια garni ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη,
4 ½ φλ. γάλα φρέσκο 1.5% σε λιπαρά,
1 ζαχαρούχο γάλα,
μπισκότα ολικής digestive ή
σοκολάτα υγείας σε κομματάκια ή
νιφάδες κουβερτούρας ή
ξηρούς καρπούς προτίμησης

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10′ περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30′. Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με το υπόλοιπο γάλα (1 ½ φλ. περίπου) και το προσθέτουμε και αυτό. Ξαναχτυπάμε με το μίξερ σε μικρή ταχύτητα για 10′ και το τοποθετούμε στην ψύξη για άλλα 10′. Το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε μέσα με ό,τι προτιμούμε από τα παρακάτω: ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότο. Τέλος το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά και σερβίρουμε την επόμενη μέρα. Λίγη υπομονή λοιπόν και……… ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ……!!!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου