Μπριζόλες χοιρινές γεμιστές

Μπριζόλες χοιρινές γεμιστές

Για 4 μερίδες

Υλικά:
4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες χωρίς τα οστά,
2-3κ.σ. ελαιόλαδο,
3 μικρές πιπεριές (μία κόκκινη-μία πράσινη-μία κίτρινη),
1/2 κρεμμύδι ξερό,
60 γρ. τυρί κίτρινο χαμηλό σε λιπαρά κομμένο σε φέτες του τοστ,
60 γρ. γαλοπούλα βραστή ή καπνιστή 1-2% σε λιπαρά σε φέτες του τοστ,
1 μικρή ντομάτα,
αλάτι,
πιπέρι και
ρίγανη.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις μπριζόλες αφού τις «απαλλάξουμε» από το περιττό ορατό λίπος και τις ανοίγουμε στη μέση. Πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλάτι-πιπέρι και ρίγανη. Πλένουμε και τεμαχίζουμε όλα τα λαχανικά μας σε κύβους. Κόβουμε σε μακρόστενα τμήματα τις φέτες του τοστ από τυρί και γαλοπούλα. Γεμίζουμε τις μπριζόλες με τα λαχανικά και το τυρί με τη γαλοπούλα. Τις κλείνουμε τοποθετώντας περιμετρικά τους οδοντογλυφίδες ώστε να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο. Τις καρυκεύουμε και εξωτερικά με λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος ρίγανη. Τις ψήνουμε αφού προσθέσουμε 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο και νερό σε ταψί στο φούρνο (πάνω-κάτωω) σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν τις προτιμάτε ξεροψημένες απλά αυξήστε τη θερμοκρασία τα τελευταία 5 λεπτά.

*Σερβίρεται με πράσινη σαλάτα και πουρέ πατάτες ή ρύζι προτίμησης.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου