Σαλάτα με άγριο ρύζι ( καστανό ) και φρούτα

Σαλάτα με άγριο ρύζι (καστανό) και φρούτα.

Για 4 μερίδες

Υλικά: ½ κούπα του τσαγιού καστανό ρύζι ωμό, 2 μικρά μήλα κατά προτίμηση ξινόμηλα, ½ πιπεριά πράσινη, ½ τεμάχιο σέλινο, 8-10 μισά μέρη από βερίκοκα κομπόστα, 2 κ.σ. σος σόγιας, 2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη. 2 κ. γλ. μηλόξυδο και 10-12 κομμάτια φιστίκια « κάσιους » ανάλατα.

Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι και αφού το σουρώσουμε, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά μικρά χρονικά διαστήματα. Παράλληλα πλένουμε τα μήλα, την πιπεριά και το σέλινο και τα τεμαχίζουμε κατά μεγέθη προτίμησης. Πλένουμε τα βερίκοκα-κομπόστα και τα κομματιάζουμε. Τοποθετούμε όλα τα παραπάνω φρούτα και λαχανικά σε σαλατιέρα.

Dressing: Ανακατεύουμε τη σος σόγιας με τη ζάχαρη και το ξύδι, με 2 κ.σ. νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το ρύζι και το dressing στο μίγμα φρούτων και λαχανικών και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ολοκληρώνουμε πασπαλίζοντας το πιάτο με φιστίκια.
*Η συγκεκριμένη σαλάτα συνδυάζεται ευχάριστα στη γεύση με ψητό φιλέτο ψαριού ή κοτόπουλου ή γαλοπούλας.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου