Σαλάτα με λαχανικά,ρύζι και καλαμπόκι

1. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ/ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Υλικά:

  • ½ φλ. πράσινη πιπεριά
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε μικρά τεμάχια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο ή ρύζι βραστό ( μόνο σε αλατόνερο) στραγγισμένο καλά
  • 1 ρίζα από μάραθο ή λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 1 αβγό βρασμένο

Για το dressing:

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι προτίμησης (μηλόξυδο ή μπαλσάμικο)
  • Aλάτι
  • Πιπέρι
  • Κρόκος από βρασμένο αβγό (μελάτο)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1κ.σ. μαγιονέζα extra light 3%

Εκτέλεση :
Ανακατεύετε τα λαχανικά σε ένα μπολ μεγάλο και αφού ετοιμάσετε το dressing (απλά χτυπάτε όλα τα υλικά του μαζί) περιχύνετε τη σαλάτα σας. Αφήνετε για 5 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει και την καταναλώνετε. Καλή σας όρεξη!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου