Λαζάνια με κιμά, μελιτζάνες και τυριά

Λαζάνια με κιμά, μελιτζάνες & τυριά

Υλικά για 5-6 μερίδες
Χρόνος ψησίματος : 45΄,
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄

  •  1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •  ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  •  2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  2 μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
  • 15 λαζάνια
  •  2 φλ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά ανάμικτα λιπαρών 10-16% (π.χ. fina, milner, κατίκι Δομοκού, regato light)
  • 1 φλ. τσαγιού τρίμματα ψωμιού
  • 1 ½ φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  •  Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά, χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και περιμένουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το μαϊντανό. Λαδώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες με πινέλο και ψήνουμε στους 200°C , για 15΄ μέχρι να μαραθούν. Σε μακρόστενο και λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας με κιμά. Απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες και 1/3 φλ. τσαγιού ανάμικτα τριμμένα τυριά. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση λαζάνια, άλλο 1/3 κιμά, τις υπόλοιπες μελιτζάνες και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε με τρίμματα ψωμιού και ρίχνουμε το τελευταίο υπόλειμμα τριμμένων τυριών μαζί με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40΄στους 200°C, στην τελευταία θέση (κάτω κάτω). Τέλος ψήνουμε για 5΄σε δυνατό γκρίλ. Καλή σας όρεξη


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου