Ζυμαρικά με λαχανικά

Ζυμαρικά με λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 6 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 12 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης
  •  ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
  •  90 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ. γλ. φρέσκο βασιλικό
  • 4 φέτες του τοστ γαλοπούλα περίπου120 γρ.
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1. Κόψτε τις αγκινάρες σε φέτες.
2. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τη γαλοπούλα.
3. Σοτάρετε ελαφρώς με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τις αγκινάρες και τη γαλοπούλα. Σβήστε με το λευκό κρασί και βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι.
4. Αφήστε την σάλτσα να μαγειρευτεί για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά ρίξτε τον δυόσμο και τις ελιές.
5. Τρίψτε με τα χέρια σας το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια και ρίξτε το στη σάλτσα.
6. Βράστε τα ζυμαρικά, στραγγίστε τα, ανακατέψτε τα με τη σάλτσα και σερβίρετε.
7. Καλή σας όρεξη…


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου