Τιραμισού με λίγες θερμίδες

Υλικά
Για το παντεσπάνι:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη
  • 4 αυγά
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • ½ φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1-2 κουταλάκια γλυκού Nescafe

Για την κρέμα:

  • 1 μικρή πλήρη κρέμα γάλακτος
  • 1 κεσεδάκι τυρί – κρέμα Philadelphia light
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι: Βάζουμε τα υλικά για το παντεσπάνι στο μίξερ (εκτός από το νερό, το κονιάκ και τον καφέ) και τα αναμιγνύουμε καλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε φόρμα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 175-180 βαθμούς. Αφού κρυώσει το κόβουμε σε δυο επίπεδα. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και διαλύουμε το Nescafe. Μ’ αυτό ραντίζουμε τις δυο βάσεις παντεσπάνι.

Κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Philadelphia light (12% σε λιπαρά) και τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ και την στρώνουμε ανάμεσα στις δυο βάσεις. Τέλος ολοκληρώνουμε καλύπτοντας την επιφάνεια του γλυκού με κακάο σκόνη κοσκινίζοντας με ένα μικρό σουρωτήρι. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο αφού το καλύψουμε με αλουμινόχαρτο προσέχοντας να μην μας κολλήσει και το καταναλώνουμε αφού παγώσει καλά (10-12 ώρες τουλάχιστον μετά την ολοκλήρωση της παρασκευής του).


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου