Μπισκότα ολικής με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:

  • ½ φλ. αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γλ. μαγ. σόδα
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  •  ½ φλ. ελαιόλαδο
  •  2/3 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 2/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1 ½ κ.γλ. βανίλια
  • ½ φλ .βρώμη
  • ½ φλ. νιφάδες σοκολάτας υγείας

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το κύμινο, τη σόδα, το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι, τη ζάχαρη άχνη και την καστανή ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε  τα αυγά (ασπράδια) και τη βανίλια. Τέλος αναμιγνύουμε και τα υπόλοιπα υλικά από το άλλο μπολ. Αφήνουμε τo μίγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε 2 λαδόκολλες σε ένα ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μεγάλα στρογγυλά μέρη ή σχήματα προτίμησης και βυθίζουμε απαλά το δάχτυλό μας στην επιφάνεια κάθε μπισκότου δημιουργώντας 3 λακούβες. Στη πορεία τα ψήνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση..!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου