Γίγαντες με σπανάκι στο φούρνο

Υλικά:

  • Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
  •  μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  •  μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  •  3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες
  •  4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  •  2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3/4 του φλιτζανιού φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:
Βάζουμε τους γίγαντες να σταθούν 24 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει. Τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό, 30′ περίπου, ώστε να μαλακώσουν λίγο. Σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε για 10′ περίπου μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους γίγαντες και ψήνουμε σε φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμών Κελσίου για 50′. Στο μεταξύ, πλένουμε το σπανάκι, βάζουμε τις 2 κουταλιές λάδι να ζεσταθούν και σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 2′-3′ πάνω στη φωτιά. Στη συνέχεια βγάζουμε τους γίγαντες από το φούρνο και ρίχνουμε το σοταρισμένο σπανάκι μέσα στο ταψί. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 15′-20′ ακόμη, ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Καλή σας όρεξη!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου