Σαλάτα με πράσινα λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα και σος μελιού

Υλικά:

  • Μαρούλι
  • ρόκα
  •  αντίδια
  • σπανάκι κομμένα σε ίσες ποσότητες των 100 γρ.
  • 3 κομμάτια ξερά σύκα
  • 6 κομμάτια δαμάσκηνα ψιλοκομμένα,
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • 3 κ. γλ. κουκουνάρια
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κυβάκια

Υλικά για τη σος:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ξύδι ή χυμό λεμονιού
  •  χυμό ενός ώριμου πορτοκαλιού
  • 1 κ. γλ. μέλι
  •  λίγο αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά και αφού στεγνώσουν τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια όπου είναι εφικτό με τα χέρια για να διατηρηθούν οι βιταμίνες τους. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ ή μία πιατέλα. Ετοιμάζουμε τη σος μελιού χτυπώντας τα υλικά της σε σέικερ.
Στη συνέχεια τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τα αποξηραμένα φρούτα, τα κουκουνάρια και τη γραβιέρα. Τέλος λίγο πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη σος μελιού.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου