Παστίτσιο με σπανάκι

Υλικά:

  •  1 πακέτο μακαρόνια Νο 3
  •  1 κιλό σπανάκι βρασμένο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
  •   μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί τύπου κίτρινο χαμηλό σε λιπαρά
  •  2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Regato light, μισό φλιτζάνι γάλα 1.5%
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  •  μισό κρεμμύδι τριμμένο. μισό κουταλάκι κανέλα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light.

Eκτέλεση:
Καθαρίζουμε και βράζουμε το σπανάκι για 30 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αμέσως ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά, τα σουρώνουμε και μετά τα ανακατεύουμε με μισή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη και το 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί light.
Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε το σπανάκι με την υπόλοιπη ποσότητα μαργαρίνης σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λειώσει η μαργαρίνη ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μετά από 2-3 λεπτά, προσθέτουμε στο σπανάκι και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί Regato light.
Τώρα, παίρνουμε ένα πυρέξ, και στρώνουμε τα μισά μακαρόνια. Προσθέτουμε από πάνω μια στρώση από το μίγμα σπανάκι, μαργαρίνη, γάλα, τυρί τριμμένο Regato light. Συνεχίζουμε με το κίτρινο τυρί χαμηλό σε λιπαρά και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα που φτιάξαμε πριν στο κατσαρολάκι. Τέλος στρώνουμε την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά και το παστίτσιο με σπανάκι είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη…


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου