Μπαρμπούνι φιλέτο με γεμιστές ντομάτες

Μπαρμπούνι φιλέτο με ντομάτες γεμιστές

Υλικά:

  • 8 μικρά μπαρμπούνια 80 γρ. το καθένα,
  • 8 φύλλα βασιλικό
  • λίγο αλάτι & πιπέρι
  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 150 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά,
  • 1 κλωνάρι άνηθο
  • 1 λεμόνι
  • ζωμός από σπανάκι
Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κάθε μπαρμπούνι στα δύο, ξεχωρίζουμε τα δύο φιλέτα του και αφαιρούμε με προσοχή, χωρίς να χαλάσει το σχήμα των φιλέτων, τα κόκκαλά τους. Τα αλατοπιπερώνουμε, τα ενώνουμε ανά δύο, βάζουμε ενδιάμεσα ένα φύλο βασιλικό και τα ψήνουμε στον ατμό. Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις γεμίζουμε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τις ψήνουμε στον ατμό. Βάζουμε τα φιλέτα των μπαρμπουνιών και τις ντομάτες στο πιάτο. Διακοσμούμε με άνηθο και φέτες λεμονιού και περιχύνουμε με το ζωμό από το σπανάκι.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου