Φαρφάλες με βασιλικό, σκόρδο, ελιές και λεμόνι

Φαρφάλες με λεμόνι, σκόρδο, ελιές και βασιλικό

Υλικά για 4 – 6 μερίδες

  •  1 πακέτο (500 γραμ.) φαρφάλες Barilla ολικής
  •  1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  •  1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  •  4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  10 ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  •  4 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία

Βράζετε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και τις στραγγίζετε. Πολτοποιείτε τα φύλλα του βασιλικού με το σκόρδο και το ελαιόλαδο στο πολυμίξερ. Στη συνέχεια βάζετε σε ένα τηγάνι το μείγμα ελαιόλαδου και βασιλικού, το ξύσμα λεμονιού και τις ελιές και τα σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε τα βρασμένα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και ανακατεύετε.Τέλος πασπαλίζετε με το πιπέρι και σερβίρετε. Καλή σας όρεξη!!!


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου