Μπάρες δημητριακών

Υλικά που θα χρειαστείτε για την 1η φάση

  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλια της σούπας μέλι

Υλικά που θα χρειαστείτε για την 2η φάση

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού βρώμη
  • 5 ξερά βερίκοκα
  • 1 κουταλια της σούπας σταφίδες
  • ½ φλιτζάνι φαγόπυρο
  • 2 κουταλια της σούπας αμυγδαλόψυχα
  • ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι σοκολάτα σε νιφάδες(μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα)
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση.
  • Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη (ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο. Τέλος βάζω και το μέλι.
  • Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2
  • Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..
  • Με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα
  • Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…
  • Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω από τη θέση τους τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.

Μια παραλλαγή με μέλι

Υλικά που θα χρειαστείτε για την 1η φάση

  • 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • ¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 3-4 κουταλια της σούπας μέλι

Υλικά που θα χρειαστείτε για την 2η φάση

  • 2 φλιτζάνι τσαγιού σιτάρι διογκωμένο(υπάρχει έτοιμο)
  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 10-12 ξερά σύκα
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη και μια κουταλιά γλυκούκανέλα σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση
  • Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη(ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο και στο τέλος βάζω και το μέλι
  • Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2
  • Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..
  • με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο σχήμα
  • Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…
  • Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.

About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου