Σνίτσελ κοτόπουλου με σάλτσα φρέσκων λαχανικών

ΜΕΡΙΔΕΣ : 4, ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15΄, ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:15΄

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1κ. σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους (μόνο τη σάρκα) και ψιλοκομμένες.
  • ½ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1κ. σ. κάππαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • 2κ. σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ
  • 5 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα ψίχουλα ψωμιού: Κόβουμε σε κύβους το ψωμί και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Το ψήνουμε στους 200°C, για 10΄, να φρυγανιστεί καλά. Αφού κρυώσει το αλέθουμε σε ψίχουλα στο μπλέντερ.

Για τα σνίτσελ: Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει λεπτό και πλατύ. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι (πανάρουμε). Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βουτάμε στο μίγμα αυγού να βραχεί γύρω, γύρω και τέλος βουτάμε τα σνίτσελ στα ψίχουλα, να καλυφθεί από όλες τις μεριές. Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10΄. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 5΄-6΄, έως ότου ροδίσουν καλά.

Για την ωμή σάλτσα: Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην ουσία έχουμε μία χωριάτικη σαλάτα, πολύ ψιλοκομμένη. Σερβίρουμε τα σνίτσελ περιχύνοντάς τα με την ωμή σάλτσα.


About Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία. Υπήρξε νομαρχιακή εκπρόσωπος για το διάστημα 2003 - 2006 του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων και υπεύθυνη διατροφής στην "Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού" στην Αμαλιάδα. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος.

Δείτε όλες τις δημοσιεύσεις από: Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου