Βιογραφικό

Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου

Γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1979 στην Αμαλιάδα Ηλείας. Τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο με άριστα και αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. με βαθμό πτυχίου 7.4 το έτος 2003. Τότε ίδρυσε και το πρώτο νόμιμο διαιτολογικό γραφείο στο νομό Ηλείας (Αμαλιάδα).

Ορίστηκε από το Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής ως νομαρχιακή εκπρόσωπος από το 2003 έως και το 2006. Το 2005 ξεκινά τη λειτουργία του υποκαταστήματος του διαιτολογικού της γραφείου στον Πύργο Ηλείας.

Εργάσθηκε παράλληλα για σύντομο χρονικό διάστημα σε γυμναστήριο της περιοχής όπως και σε κέντρο αδυνατίσματος. Υπήρξε guest editor σε στήλες υγείας τοπικών εφημερίδων και εξακολουθεί να είναι guest editor του γυναικείου περιοδικού “Necessaire”.

Yπήρξε υπεύθυνη διατροφής των παιδιών των δημοτικών παιδικών σταθμών στην Αμαλιάδα και των παιδιών της «ομοσπονδίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού» στην περιοχή της.

Ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Εξειδίκευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ομιλίες στο νομό που δραστηριοποιείται τόσο σε επιστημονικές ημερίδες όσο και σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις έπειτα από πρόσκληση.